Gemiddeld gaat meer dan 20% van de tijd van medewerkers verloren aan activiteiten waarvan de strategische prioriteiten onduidelijk zijn. Effectieve bedrijfsvoering draait geheel om 'doe de juiste dingen' en 'doe de dingen juist'. Het klinkt tegenstrijdig, maar u kunt de flexibiliteit die u hiervoor nodig heeft creëren door introductie van rigiditeit in het afhandelen van zaken die uw kostbare aandacht minder nodig hebben.

De eerste stap om uw operatie te verbeteren is het prioritiseren van bedrijfsprocessen: focus op kernstappen, verspil geen tijd en energie aan processen die geen waarde toevoegen. Door strategische doelen te koppelen aan afdelings-, team- en individuele doelstellingen zullen uw werknemers niet essentiële activiteiten met een lage toegevoegde waarden direct opzij zetten. De tweede stap is het verbeteren van de efficiëntie van uw bedrijfsprocessen door bijvoorbeeld nutteloze stappen te elimineren. Bewaar de essentie, verwijder alle franje.

De derde stap is het introduceren van de 80-20 regel: 80% van uw transacties zijn standaard, en worden afgehandeld in slechts 20% van uw tijd door gebruik te maken van rigide, standaard procedures & oplossingen. Een order uitleveren uit voorraad is altijd een order uitleveren uit voorraad, en nooit een 'speciale' levering. door deze standaardisatie kunt u uw 80% van uw tijd gebruiken voor zaken die werkelijk flexibiliteit en een maat-oplossing nodig hebben.

Uitvoeren van bovenstaande stappen kunnen leiden tot kostenbesparingen van 20%.

V I S MOCS ondersteunt u in de identificatie & prioritisering van kernbedrijfsprocessen. Praktijk ervaring is opgedaan in het aanbrengen van de juiste balans tussen backoffice efficiëntie en frontoffice flexibiliteit, en implementatie van financiële shared services concepten.

> ga naar de V I S veranderingsmanagement pagina
 
> ga naar de V I S resultaten & referenties pagina